KALCIJA KARBONĀTS (KRĪDA)
€1,00
KALCIJA KARBONĀTS (KRĪDA)
Lieto, lai samazinātu skābumu misā un vīnā. Dabīgs produkts, iegūts no tīra fosilā avota, parasti no marmora, ieguves ceļā. Plaši izmanto vīndarībā, lai samazinātu vīna skābumu. Vīnu ražošanā nepieciešams līdzsvarot skābumu, kas parasti ir pārāk liels (izņemot vīnus, kas gatavoti no ziedlapiņām). Augļu un ogu misā vai vīnā ir vīna un ābolskābes. Krīda efektīvi samazina vīna un ābolskābes skābumu, tikai jāzina, kuru skābumu vēlaties samazināt. No tā būs atkarīgs, kādu metodi izvēlēties, izmantojot krīdu.
Piegāde 1–3 darba dienu laikā.
Nav noliktavā
Apraksts
KALCIJA KARBONĀTS (KRĪDA)
Lieto, lai samazinātu skābumu misā un vīnā. Dabīgs produkts, iegūts no tīra fosilā avota, parasti no marmora, ieguves ceļā. Plaši izmanto vīndarībā, lai samazinātu vīna skābumu. Vīnu ražošanā nepieciešams līdzsvarot skābumu, kas parasti ir pārāk liels (izņemot vīnus, kas gatavoti no ziedlapiņām). Augļu un ogu misā vai vīnā ir vīna un ābolskābes. Krīda efektīvi samazina vīna un ābolskābes skābumu, tikai jāzina, kuru skābumu vēlaties samazināt. No tā būs atkarīgs, kādu metodi izvēlēties, izmantojot krīdu.
Samazinot tikai VĪNA SKĀBUMU izmanto vienkāršās skābumizsūkšanas metodi, t.i., nepieciešamo krīdas daudzumu pievieno tieši misai vai vīnam (nekādā gadījumā ne otrādi). Vīna skābumam nogulsnes var veidoties no 1–2 dienām līdz dažiem mēnešiem. Process notiks ātrāk, ja misu vai vīnu turēs zemākā temperatūrā. Pēc tam vīna skābuma nogulsnes noņems kopā ar citām nogulsnēm. Šajā metodē tiek neitralizēts tikai vīna skābums, bet vīnā paliks ābolskābe.
Lai samazinātu VĪNA un ĀBOLSKĀBES skābumu vienlaikus, izmanto dubultās skābumizsūkšanas metodi. Vīna un ābolskābes nogulsnes nosēžas kopā kā sāļi 1:1, kuras viegli noņemt, atdalot nogulsnes. Šajā metodē 10% misas vai vīna sajauc ar nepieciešamo krīdas daudzumu. Pievērsiet uzmanību: misu vai vīnu ielej uz krīdas, nekādā gadījumā ne otrādi. Sagatavoto šķīdumu sajauc ar pārējo masu vai vīnu. Nogulsnes var veidoties no 1–2 dienām līdz dažiem mēnešiem. Process notiks ātrāk, ja misu vai vīnu turēs zemākā temperatūrā. Pēc tam vīna un ābolskābes nogulsnes noņems kopā ar citām nogulsnēm. Izmantojot krīdu, obligāti ievērojiet ražotāja ieteiktās devas. Nepārsniedziet devu, jo pārāk daudz krīdas samazina vīna svaigumu un piešķir rūgtu garšu.
Sastāvdaļas: kalcija karbonāts E170.
Neto svars: 25 g.
Paciņa pietiek 25 l misas vai vīna.
Dozēšana: 100 g/100 l misas vai vīna. 1 g krīdas neitralizē 1% skābumu 1 litrā misas vai vīna.
Ražotājs: LAFFORT, Francija.









Atsauksmes
Pašlaik atsauksmju nav.